سلامت از دیدگاه قرآن و احادیث
چکیده
از ابتدای خلقت بشر، سلامت مقوله ای بوده که با انسان عجین و همراه بوده است. آنچه که در مقابل سلامتی بوده، یعنی بیماری، پدیده ای نامطلوب بوده که انسان همواره از آن گریزان و تمام تلاش خود را بکار برده تا همیشه در وضعیت سلامت باشد و در صورت بروز بیماری به طریق ممکن به درمان آن پرداخته تا سلامتی کامل او حاصل شود.
سلامت از دیدگاه سازمان جهانی بهداشت عبارتست از: برخورداری از آسایش کامل جسمی، روانی و اجتماعی و نه فقط نداشتن بیماری و نقص عضو. با توجه به تعریف سلامتی(تعریفWHO) متوجه می شویم که سلامتی یک مسئله چند بعدی است. حتی امروزه علاوه بر بعد جسمی، روانی و اجتماعی، جنبة معنوی را هم در نظر می گیرند و باید توجه داشت، که ابعاد مختلف سلامتی و یا بیماری بر یکدیگر اثر کرده و تحت تأثیر یکدیگر قرار دارند. به طوری که مشکلات جسمی بر روان فرد و مشکلات روانی بر جسم او و نیز هر دوی آن ها بر جامعه و اختلالات موجود در جامعه بر هر دو بعد دیگر سلامتی اثر می گذارد.
یکی از بزرگ ترین نعمت های پروردگار برای بشر، تندرستی و سلامتی است. سلامت در فرهنگ متعالی اسلام به عنوان یک ارزش مطرح شده است. سلامت ایده آل(کمال مطلوب) سلامتی کامل، همه جانبه، شفابخش و مهم تر از آن رو به تکامل و تزاید و در برگیرندة سلامت دنیا و آخرت است. خداوند در قرآن کریم در قالب آیات مختلف بر حالات و ابعاد سلامت انسان تاکید میکند. این مقاله، یک مقاله توصیفی بوده که به بررسی دیدگاههای قرآن و همچنین احادیث به مقوله سلامت و ابعاد آن می پردازد.
تمام متن: PDF